2. 5. 2025   |   svátek má Zikmund
 

Mořská štika na rozmarýnu

Název Množství a jednotka
mořská štika 900 g
špek 50 g
menší cuketa 1 ks
rozmarýn
cibule 1 ks
Zobrazit všechny ingredience

oběd
Porce: 1
Kuchyně: středomořská
Příprava: 20 min.
Vaření: 01 h.
Mamut :-)



Postup

Mořskou štiku očistíme a opatrně zbavíme páteře – ostrým nožem lehce podebereme páteř a postupně ji odstraníme. Osolíme, lehce opepříme, posypeme rozmarýnem nebo vložíme větvičku čerstvého, dovnitř dáme dva plátky špeku nebo uzené slaniny, štiku přeložíme, pokapeme rozmarýnovým olivovým olejem (Lidl, lze použít normální), citronem a dáme péct. Po dvaceti minutách přidáme oloupanou cuketu nakrájenou na plátky a cibuli pokrájenou na čtvrtky. Mírně zeleninu osolíme, zakápneme rovněž olivovým olejem a rybu dopečeme odkrytou doměkka za občasného podlití výpekem. Pekla jsem ji necelou hodinku na 180°. Podáváme s brambory, obložíme upečenou zeleninou.


Další fotografie
 


RECEPTY

Čočková polévka mléčná

Postup: Čočku uvaříme s bobkovým listem v dostatečném množství vody (1 1/2 litru) do... zobrazit recept

RECEPTY

Placičky jako příloha do polévek

Postup: Rohlíky nakrájíme na kostičky, tvrdý sýr nastrouháme. Dáme do misky a přidáme... zobrazit recept

RECEPTY

Vločková polévka

Postup: Na másle opražíme za stálého míchání ovesné vločky, až začnou mírně zlátnout,... zobrazit recept

RECEPTY

Kuřecí rolka s petrželkovou vaječinou

Postup: V kuřecích prsou prořízneme kapsu, tu zvenčí i uvnitř osolíme a opeříme. Uvnitř... zobrazit recept

RECEPTY

Knedlíčky do polévky

Postup: Do misky vklepneme celé vajíčko, mírně jej osolíme, okořeníme špetkou... zobrazit recept

BABKA KOŘENÁŘKA

Bazalka

Bazalka je aromatická rostlina z čeledi hluchavkovitých. Kvete od června do září. Je původem z Indie a z dalších vlhkých tropických regionů Asie, kde byla pěstována více než 5000 let. Již ve starověkém Řecku ji používali též k... zobrazit článek

RESTAURACE

U Coufalů

Jsme známí hlavně stálou nabídkou tvarůžkových specialit. Naše restaurace je...